pexels-fauxels-3184465

OTKUP

Početna točka našeg poslovanja jeste prikupljanje sekundarnih sirovina kako bi se one ponovno vratile u proces proizvodnje.

Ovisno o vrijednosti, sa ili bez naknade od fizičkih i pravnih lica preuzimamo:

 - Željezo
 - Bakar
 - Aluminijum
 - Drugi obojeni metali: Mesing, prokrom, bronca, cink, olovo
 - Električni I elektronički otpad: akumulatori, hladnjaci, kućanski aparati, računarska oprema

PRODAJA

Ponovno korištenje proizvoda kojem se blago mijenja prvobitna namjena jedan je od osnovnih principa recikliranja, pa nastojimo pružiti pozitivan primjer i u tom smislu.

Uporedno sa razvojem reciklažne djelatnosti, razvili smo i trgovačku djelatnost. Bavimo se prodajom nove i rabljene industrijske opreme, strojeva ali I raznih drugih potrepština.

Veliki broj artikala po izuzetno povoljnim cijenama možete pronaći u našem prodajnom objektu koji se nalazi u krugu poduzeća ili OVDJE
4-600x400
RCIKLIRANJE-2-e1673614574803

RECIKLIRANJE

Recikliranje i ponovna uporaba otpada su jedan od temelja za smanjenje zagađenosti i efikasne potrošnje materijala.

Recikliranje je proces izdvajanja materijala iz otpada I njegova ponovna primjena na isti ili sličan način, čime se štedi energija i čuva životna sredina. Poduzeće Lucius posjeduje strojeve i postrojenja za recikliranje matičnih ploča, kabela, elektro motora i drugih industrijskih i kućanskih uređaja po europskim i svjetskim standardima.

U svijetu u kojem se masovno koriste e-uređaji, sve je veća potreba i odgovornost za njihovim pravilnim zbrinjavanjem pa smo naglasak stavili upravo na elektronički otpad. Pravilnim odlaganjem I zbrinjavanjem e-otpada, osim zaštite okoliša, omogućavamo i ponovnu uporabu sekundarnih sirovina i plemenitih metala poput zlata, srebra, bakra i platine koji se u njemu mogu pronaći.

SANIRANJE AZBESTA

Azbest je prirodni mineral koji je zbog svojih izuzetno dobrih tehnoloških svojstava prepoznat još kod Antičkih naroda. Veoma široku primjenu pronašao je u građevinarstvu i pretpostavlja se da gotovo svaka građevina izgrađena do 2000. godine sadrži azbest.

Međutim, azbest je dokazano opasan po zdravlje ljudi jer je kancerogen, pa krajem prošlog stoljeća većina zemalja u potpunosti ili djelomično zabranjuje uporabu i proizvodnju azbesta, te donose obveze uklanjanja istoga.

Smrtonosna azbestna vlakna najviše se oslobađaju iz materijala prilikom rušenja, prijevoza i nepropisnog pohranjivanja otpada koji sadrži azbest, zbog čega je nužno te radove prepustiti profesionalcima.

Obratite nam se s povjerenjem jer poduzeće Lucius posjeduje sve važeće dozvole i opremu za uklanjanje azbesta s postojećih objekata kao i zbrinjavanje otpada koji sadrži azbest. Naši specijalno obučeni djelatnici koji su certificirani po švicarskom sustavu, prilikom radova posebnu pažnju posvećuju zaštiti životne okoline kako bi se izbjegla dodatna kontaminacija okoliša.
gf-Zji2-7tS1-BXvb_azbest-1920x1080-nocrop