Lucius d.o.o. je poduzeće koje je osnovano 2013. godine i trenutno spada u lidere za recikliranje sekundarnih sirovina, s posebnim naglaskom na zbrinjavanje elektroničkog otpada.

Poduzeće je smješteno u Vitezu, u industrijskom kompleksu bivše Impregnacije. Sa 10000 m2 namjenskih objekata, 97000 m2 otvorenog skladišnog prostora te 50 djelatnika sa desetogodišnjim iskustvom, raspolažemo svim potrebnim resursima za kvalitetno zbrinjavanje i reciklažu otpada u skladu sa europskim i svjetskim standardima.

U suradnji sa brojnim domaćim i ino partnerima te fizičkim osobama, prikupljamo sekundarne sirovine i vraćamo ih u ponovno korištenje. 

Zaslužni smo za zbrinjavanje vise od 5000 tona prikupljanog otpada godišnje. Time snažno doprinosimo smanjenju negativnog utjecaja na okoliš i omogućavamo da otpad ponovno bude sirovina koju plasiramo na domaćem tržištu te izvozimo u Švicarsku i zemlje EU.

 

LUCIUS d.o.o. 

NEKOLIKO RIJEČI O POČETKU

Povijest i priznanja

U našem skromnom početku

u poduzeću je radilo 5 radnika, danas nas ima 50, sa stalnom tenzijom povećanja. 2018. godine zbog povećanja obima poslovanja preselili smo na novu lokaciju, na adresu Stjepana Radića bb, u industrijski kompleks bivše IMPREGNACIJE.

Prvo priznanje za rad

na našu sadresu stiglo je 28.04.2019. kada smo, na prijedlog mjesne zajednice Dubravica, od općine Vitez dobili plaketu za doprinos u razvitku unutarnje i vanjske trgovine. Ovo priznanje nam je posebno značajno zbog toga što je lokalna zajednice prepoznala naš trud i zalaganje.